Knudsens Familie

Du er her:  Hjem > Flotille 122 Thyborøns Historie (HVF122) > Smuglerjagt
top
Page
Menu

Smuglerjagt

© janaarslevknudsen@gmail.com

»Flotillechef gik langt ud over sine beføjelser«-»Hjemmeværnschef gik på egen hånd ind i smuglerjagt« Sådan stod der skrevet i flere aviser lørdag den 10. Oktober 1992. Grunden var, at flotillen samarbejde med politiet, havde fanget smuglerskibet “Molboen” af Grenå.

Oberstløjtnant Knud Lyngtorp fra Hjemmeværnskommandoen udtalte sig til Holstebro - Struer Dagblad: Deltagelsen i smuglerjagten må betragtes som højst unormal, men han finder dog undskyldende momenter for Jan Knudsens selvstændige afgørelse. Jan Knudsen forsøgte sideløbende at få godkendelse fra højere sted, men da der var meget kort tid at løbe på, valgte han at handle pr. konduite og sagde ja til politi og toldvæsens anmodning om assistance. Da anmodningen kom, var smuglerskibet gået gennem Thyborøn Kanal, og for at det ikke skulle smutte væk, var det nødvendigt at følge det fra Oddesundbroen. Jan Knudsen traf beslutningen så hurtigt, at hjemmeværnskutteren “SIRIUS” med politi og toldvæsen om bord var fremme ved Oddesundbroen en lille halv time før smuglerskibet, og da det fik kontakt, fulgte det skibet hele vejen ind til Struer. Undervejs blev det nødvendigt for hjemmeværnskutteren at yde mere almindelig assistance. Smuglerskibet gik nemlig på grund 2 gange, og måtte trækkes fri af hjemmeværnskutteren.

Deltagelse i smuglerjagt er normal ikke en opgave for Marinehjemmeværnet, og på baggrund af sagen, vil vi nok tage en ekstra snak med politiet om de opgaver, Hjemmeværnet kan løse, og hvem der i givet fald skal give tilladelsen. Derimod vil han ikke fortælle, om Jan Knudsens selvstændige afgørelse vil medføre indskærpelse af hjemmeværnsbestemmelserne overfor Marinehjemmeværnets flotillechefer. - Det kommer ikke andre ved, hvad vi fortæller vore flotillechefer, siger han.

På den tidligere fiskekutter fandt man mere end 1000 kilo hash, som på gaden kunne være solgt for 50 millioner kroner.

På lokal plan, oplevede flotillechef Jan Aarslev Knudsen en meget massiv opbakning. Folk som han end ikke kendte, stoppede op på gaden for at sige tak for indsatsen som flotillen havde gjort, og skælde ud over den dårlige avisomtale. De positive dønninger varede i flere år efter, og hændelsen har været med til at synliggøre flotillen meget i hele lokalområdet. Besætningen var MEGET stolt over det de havde været med til at udføre, og forstod ikke den hårde kritik som opstod efter den spændende aften.

« forrige top næste »
top
Page
Menu
top
Page
Menu

Powered by CMSimple v.4.6.3 | Template: ge-webdesign.de | Login