Knudsens Familie

Du er her:  Hjem > Flotille 122 Thyborøns Historie (HVF122) > Flotillen styrkes
top
Page
Menu

Flotillen styrkes

MHV 65 ved Pien Struer havn

MHV 65 ved Pien Struer havn

© janaarslevknudsen@gmail.com

I 1965 blev flotillen tildelt MHV 65, som efter hovedeftersyn kom til Limfjorden i foråret 1966.
Hjemmeværnskommandoen blev etableret i Kastellet i 1973 med en chef og med inspektører for alle hjemmeværnsgrene.

For Marinehjemmeværnet betød dette, at der endvidere blev oprettet tre Marinehjemmeværnsdistrikter (MHD): MHD 1 etableret ved Søværnets Operative Kommando i Aarhus og omfattende områder som militærregionerne I, II og III. Det vil sige Jylland med enkelte øer.

Kvindeligt Marinekorps blev på tilsvarende vis organiseret i tre distrikter, der geografisk var sammenfaldende med Marinehjemmeværnets. De fik betegnelsen: KMD 1, KMD 2 og KMD 3. Den 1. januar 1973 ændrede flotillen navn til HVF 122.
John Nielsen forlod posten som flotillechef i 1977, hvor fabrikant Peter Holmboe blev chef.

Flotillechef Peter Holmboe

Flotillechef Peter Holmboe

Kilde: ukendt

Peter Holmboe startede i Hjemmeværnet i 1965 og har aftjent sin værne-pligt i Søværnet. Den 1. juni 1978 blev flotillens navn igen ændret, efterfølgende kom den til at hedde Hjemmeværneflotille 122 (HVF 122), Thyborøn.
I november måned 1978 blev flotillens nye skib MHV 72 afhentet af flotillen i Korsør. Flotillen var meget stolt over deres nye skib, som gik godt i søen og var mere komfortabel end MHV 65. Ved en større ombygning, som blev foretaget i 1985 på Fredericia Skibsværft, fik skibet bl. a. nyt aluminium styrehus og en renoveret Grenå motor.

 MHV 72 på værft i Fredericia

 MHV 72 på værft i Fredericia

MHV 72 på værft i Fredericia

Flotillen tog på årlige sommertogter, og i sommeren 1976, tog MHV 65 med besætning til Kristiansand i Norge. Mødet med Søheimevern Flotille 212, var overordentlig positivt, og det blev til en fast tradition, at de to flotiller besøger hinanden ca. hver 2-3 år.

 

I 1982 mente flotillechef Peter Holmboe, at det var hensigtsmæssigt at få en kystradarstation i Thyborøn, som hjælp til farvandsovervågningen. Det mente man også på højere sted, men der var ingen penge. Ad uransagelige veje kom det ham for øre, at der stod en egnet radar på flådestation Frederikshavn - og opnåede tilladelse til at få den. Men - sagde man nordenfjords, der er ikke penge til transport og installation. – ”Den klarer vi”, sagde Peter Holmboe. Han tilkaldte en af sine besætninger, og sejlede MHV 72 til Frederikshavn. Radaren blev fragtet til Thyborøn og behørigt installeret på flotillens kommandostation. – ”Jamen, i måtte da betale for at få installationen bragt i orden”? Spurgte man i Frederikshavn. – ”Nejda, vi har i flotillen jo alle mulige mennesker, og megen sagkundskab til rådighed. Vi: en smed, en elektriker, en lagermand og så mig, klarede sagen”, svarede flotillechefen. Den nye kystradarstation blev til en stor forbedring for flotillen, og fungerede upåklageligt.

« forrige top næste »
top
Page
Menu
top
Page
Menu

Powered by CMSimple v.4.6.3 | Template: ge-webdesign.de | Login