Knudsens Familie

Du er her:  Hjem > Flotille 122 Thyborøns Historie (HVF122) > Chefskifte i 1985
top
Page
Menu

Chefskifte i 1985

© janaarslevknudsen@gmail.com

Den 30. april 1985 stopper Peter Holmboe som chef for flotillen efter 8 år. Peter havde i sin tid som chef fået flotillen op på et niveau, hvor flotillen var blevet til en enhed, der fuldt ud stod mål til de forventninger som man kunne ønske. Den 1. maj 1985 udnævntes den hidtidige næstkommanderende Jan Aarslev Knudsen som chef. Chefskiftet blev markeret med en reception i Struer, og ved samme lejlighed tog flotillens folk afsked med chefen for Marinehjemmeværnsdistrikt 1, kommandørkaptajn G. Smidt-Jensen, Århus. Han afgik den 31. august 1985 på grund af alder.
 
Ved receptionen i Struer Sejlklubhus sagde viceborgmester Hans Jacobsen på kommunens vegne at Peter Holmboe havde haft stor andel i venskabs-forbindelserne med det norske søhjemmeværn, at han har medvirket til at gøre marinehjemme-værnskutteren til en vigtig del af søsikkerheden og til et fast indslag i byfesterne, ligesom han fremhævede, at Peter har udvirket, at kutteren vedligeholdes på Struer Skibsværft og derfor er med til at sikre arbejdspladser i Struer samt god opbakning til Hjemmeværnet.

MHV 72 på Struer skibsværft

MHV 72 på Struer skibsværft

Peter Holmboe modtog Hjemmeværnets fortjensttegn ved en højtidlighed på Falck-stationen i Struer den 6. maj 1985.
Det var distriktsleder, kommandør Herluf Rasmussen, Århus der overrakte fortjensttegnet.

Borgmesterfrue Åse Ness navngiver MHV 72

Borgmesterfrue Åse Ness navngiver MHV 72 til Sirius i Thyborøn havn.

Den 23. oktober 1988 blev MHV 72 navngivet i Thyborøn. Efter at gæsterne var ankommet på kajen, bød flotillechef Jan Aarslev Knudsen velkommen. Han fortalte bl. a. at skibet netop var kommet fra værftet, hvor der var blevet lagt nyt dæk på. Derefter navngav borgmesterfrue Åse Nees skibet. Hun ønskede skibet god sejlads og held og lykke fremover.
Derefter fjernede hun et klædestykket og navnet “Sirius” kom til syne. “Sirius” er himlens klareste lysende stjerne, der også er hovedstjernen i stjernebilledet “Store hund”. Efter receptionen vendte skibet tilbage til Struer.

 

« forrige top næste »
top
Page
Menu
top
Page
Menu

Powered by CMSimple v.4.6.3 | Template: ge-webdesign.de | Login