Knudsens Familie

Du er her:  Hjem > Flotille 122 Thyborøns Historie (HVF122) > Bunkeren i Thyborøn > FHs tale ved indvielse af bunkeren
top
Page
Menu

FHs tale ved indvielse af bunkeren

 

Hr. Admiral, mine damer og herre.

5 år er nu gået, og indvielsen af vores bunker er nu i fuld gang.

Hvad Tyskerne for 46 år siden ikke kunne klarer, har Marinehjemmeværnet nu fuldført. På grund af jernmangel i slutningen af 2. verdenskrig, blev der aldrig monteret døre i bunkeren, så først nu kan vi afslutte byggeriet.

5 år er gået siden vi startede, og som skuespilleren Peter Schrøder siger. ”det er fame´ uhyggeligt du”, og det har virkelig været uhyggeligt at komme igennem. Det har kostet blod, sved, og tåre og til tider har vi følt at det var bunkeren der styrede os og ikke omvendt.

Om det er fordi vi er vestjyder eller vi bare glemmer at tænke os om – jeg ved det ikke, men at gå i gang med et så stort projekt er vanvittigt. - så er det sagt - det kostede - men alt taget i betragtning, så har vi også i dag et aktiv, som jeg mener vi kan glæde os over mange år frem.

Vi har også haft mange sjove timer sammen her. Da arbejdet med at håndgrave sandet ud var afsluttet (300m3), var der en vittig sjæl, som mente at flotillen nu havde folk der i retstilling kunne binde deres egen sko.

Det er også sket, at arbejdet vi var i gang med var så spændende, at tiden løb fra os, så vi først var hjemme ud på de sene nattetimer.

En anden gang havde vi et lille bål uden for bunkeren, og det resulterede i, at vi fik hele
Thyborøns Brandvæsen at se. Brandsvendene fik set bunkeren, og de konstaterede tørt ”at der ikke var ild i vores beton”

Civilforsvaret hjalp os med at højtryksrense bunkeren indvendig, og da de var næsten færdig blev de kaldt til gårdbrand, så det blev en lang eftermiddag for dem.

At flotillens personel i dag er ved at revne af stolthed over det færdige arbejde, skyldes også, alle de civile sponsorer der har været. Vi er blevet fantastisk behandlet når vi har manglet både det ene og det andet. Jeg vil her nævne Gustavsberg, Lind Trælast, VVS Comfort Struer, Kystinspektoratet, HS Tarm, Vinderup Jern og Stål og Hilti Danmark, og det er vi meget taknemmelige for.

De myndigheder i vores eget system der har hjulpet os er Forsvarets Bygningstjeneste, Kattegats Marinedistrikt (KL Sv. Erik Dela) Marinehjemmeværnsinspektøren og Marinehjemmeværnsdistrikt 1 (MDHD 1), som jeg vil takke for samarbejdet.

Der er også en, som hverken er sponsor eller i vores eget system, som bør nævnes, nemlig Tandlæge Bent Anthonisen. Hans arbejde og gå på mod kan ikke andet end smitte af på en. Han har også været en dygtig konsulent for os i alt hvad der vedrører bunkeren.

Jeg vil gerne takke admiralen for deltagelsen ved indvielsen her i dag, og håber på forsat et godt samarbejde med storebror Søværnet. Jeg vil også takke gæsterne fordi de tog turen herud og er med til at gøre denne dag til et uforglemmeligt minde for flotillen.

« forrige top næste »
top
Page
Menu
top
Page
Menu

Powered by CMSimple v.4.6.3 | Template: ge-webdesign.de | Login